Techniek

Voor gebruik in de kerkzaal zowel als voor het op hetzelfde moment of later bereiken van leden en luisteraars/kijkers elders wordt gebruik gemaakt van techniek. Hier willen we in deze bijlage aandacht geven voor zo ver nodig is.

Als eerste wordt er gebruik gemaakt van een beamer net zoals al enkele jaren het gebruik is. Hiervoor is vooralsnog ook een bediener van de computer voor nodig.

Als tweede maken we gebruik van apparatuur om de dienst live uit te zenden. De apparatuur hiervoor benodigd is / wordt aangeschaft. Dit bestaan o.a. uit een computer, met speciale software, twee schermen, een (of meer) camera(s), aansluiting aan de geluidsinstallatie van de kerk, en een internetaansluiting.

De geluidsinstallatie wordt eenmalig aangelegd, en wordt voorzien van de juiste automatische instellingen voor een optimaal geluid.

De camera is draai- en zoombaar. Deze wordt vanaf de bedieningsplaats van de computer bediend.

De eventuele (vaste) tweede camera wordt ook vanaf de bedieningsplaats van de computer bediend.

Hierdoor is er één persoon nodig voor het bedienen van de stream-apparatuur.

Zo lang de vaste apparatuur nog niet geïnstalleerd is worden de camera en het geluidspaneel elk door een persoon bediend.

De computer staat voorlopig opgesteld onder de galerij voor de postvakjes. De computer voor het beamen komt hiernaast te staan, met een veilige afstand tussen de bedieners


Terug